Καταστρέφουν τους παραγωγούς με τον ΕΦΚ στο κρασί!

Από την 1η Ιανουαρίου 2016 επιβλήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ειδικός φόρος κατανάλωσης στο κρασί ο οποίος έπληξε όλον τον οινοποιητικό κλάδο και κυρίως τις εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Κρήτη που εργάζονται σκληρά για την προώθηση του κρασιού αλλά και για την βιωσιμότητα τους.
Μείωση στην κατανάλωση στο εσωτερικό, δυσκολότερος ο ανταγωνισμός στις αγορές του εξωτερικού λόγω της υψηλότερης τιμής, αύξηση του παραεμπορίου και της παραοικονομίας και πολύ μεγάλη γραφειοκρατία για τους παραγωγούς, ήταν το αποτέλεσμα της επιβολής του άδικου αυτού φόρου.
Παρά τις υποσχέσεις για την κατάργηση του, από τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης αλλά και από τον κ. Τσίπρα στην διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, για άλλη μία φορά διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον προϋπολογισμό που κατέθεσαν για το 2018, στον οποίο συμπεριλαμβάνεται κανονικά στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης.
Οι οινοποιοί των Χανίων για άλλη μια χρονιά έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση την τελευταία τριετία και την διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί,  έναν φόρο δημιούργημα της κυβέρνησης Τσίπρα.
Στηρίζοντας τον ντόπιο οινοπαραγωγό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί προσωπικά για την κατάργηση του συγκεκριμένου φόρου.
Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε το ελληνικό κρασί, να το προωθήσουμε στις αγορές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, να το συνδέσουμε με τον τουρισμό και την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση  ώστε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στην Ελληνική περιφέρεια.
Από το Blogger.