Αντί να ντρέπεται...

Η ανακοίνωση του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μπαλωμενάκη, σχετικά την κριτική μας σε αυτόν, ήταν μόνο για τα μάτια του κόσμου, μία αφορμή για να δείξει ότι «υπάρχει» ακόμα.
Απέφυγε να απαντήσει, δείχνοντας μία έντονη σύγχυση για το Σκοπιανό όπως άλλωστε και η ίδια η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δείχνει εδώ και καιρό. Μάλιστα έκανε λόγο για χαμηλού επιπέδου δημόσιο πολιτικό λόγο, ξεχνώντας ότι αυτός και το κόμμα του είναι κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια και αυτοί ορίζουν την πολιτική ατζέντα του δημόσιου διαλόγου. Ας κάνει λοιπόν την αυτοκριτική του, πριν επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους.
Και αφού ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το επίπεδο του πολιτικού λόγου έστω και την ύστατη στιγμή ας μας πει δημόσια από πού προκύπτει ότι « η μεγάλη πλειοψηφία των Χανίων εκφράζεται θετικά για την συμφωνία των Πρεσπών;» όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι. Ποια στατιστικά στοιχεία ή ποιες δημοσκοπήσεις έχει στα χέρια του που το αποδεικνύουν;
Αντί να ντρέπεται για τη συμφωνία, προσπαθεί με περίσσιο θράσος και ψέματα να την διαφημίσει.
Εμείς έχουμε κάνει ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μία κακή συμφωνία στο σύνολο της. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή ο κ. Τσίπρας και Καμμένος. Και αυτό είτε ζητήσουν απλή πλειοψηφία είτε ζητήσουν πλειοψηφία 180 βουλευτών. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας δεν εξαρτάται από νούμερα, όσο και αν κάποιοι αντιμετωπίζουν με πρωτοφανή επιπολαιότητα ακόμη και μείζονος σημασίας εθνικά ζητήματα.

Από το Blogger.