Απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την εξαίρεση των αθλητών της Κρήτης από την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου


Ως μεταφορικό ισοδύναμο έχει θεσπιστεί το μέτρο με το οποίο επιδιώκεται η εξίσωση του κόστους μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων με τη χρήση μέσων θαλάσσιας μεταφοράς με το αντίστοιχο κόστος που θα πλήρωναν αν χρησιμοποιούσαν χερσαία μέσα μαζικής μεταφοράς για την ίδια απόσταση. Είναι μία αποτελεσματική μέθοδος που έχει εισάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα κράτη-μέλη που έχουν νησιά στην επικράτεια τους ώστε η τιμή των εισιτηρίων για την ίδια απόσταση σε στεριά και θάλασσα να είναι περίπου η ίδια.  
Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενη ανακοίνωση μας αν και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου εφαρμόζεται από τις αρχές Ιουλίου σε 49 νησιά της χώρας μας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να εξαιρέσει χωρίς καμία δικαιολογία, τη Κρήτη και τους Κρητικούς από την επιδότηση των μεταφορικών των νησιών.
Προφανώς τη κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει το υψηλό κόστος μεταφοράς προϊόντων αλλά και των ίδιων των κρητικών, ώστε να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα και να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη των επιχειρήσεων τους συμβάλλοντας σε μία πιο ανταγωνιστική οικονομία.
Στην ίδια φιλοσοφία τέθηκε σε εφαρμογή από τις 18 Οκτωβρίου το μεταφορικό ισοδύναμο και για τον αθλητισμό, το οποίο προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης μετακίνησης των νησιωτών αθλητών ατομικών αγωνισμάτων για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες, ενώ αναμένεται να επεκταθεί και σε νησιώτες αθλητές ομαδικών αθλημάτων.
Όμως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα αποφάσισε ότι οι Κρητικοί αθλητές και τα Κρητικά σωματεία δεν πρέπει να συμμετέχουν σε αυτό το ευνοϊκό μέτρο, οπότε τους εξαιρεί από το μεταφορικό ισοδύναμο. Είναι μεγάλη αδικία για όλους αθλητές του νομού μας, εκ των οποίων αρκετοί έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιο αλλά και Ευρωπαϊκό επίπεδο στα αγωνίσματα τους να εξαιρούνται από ένα μέτρο που αποτελεί σημαντική οικονομική στήριξη για αυτούς.
Είναι αυτονόητο για εμάς ότι το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου θα πρέπει να ισχύει και για τους αθλητές από τη Κρήτη, τόσο των ατομικών αθλημάτων όσο και των ομαδικών.

Από το Blogger.