επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων και στον Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων


Κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Χανιών επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων όπως και τον Πυροσβεστικό Σταθμό Χανίων στα πλαίσια καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας.
Κατά τη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Λυμπινάκη Γιώργο, έγινε λόγος για τη μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της εγκληματικότητας από τις αστυνομικές δυνάμεις του νομού οι οποίες είναι οργανικά  υπο-στελεχωμένες, με την έλλειψη του ανθρώπινου δυναμικού να ξεπερνά το 20%. Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι την τουριστική περίοδο πολλαπλασιάζεται ο αριθμός επισκεπτών στο νησί παράλληλα με τις επιπλέον υποχρεώσεις που έχουν ανατεθεί στην Αστυνομία όπως τις μεταγωγές κρατουμένων, προστασία επισήμων και φύλαξη στόχων είναι αξιέπαινο το έργο όλης της αστυνομικής δύναμης Χανιών.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την ανάγκη από πλευράς της πολιτείας για ενίσχυση των υλικών μέσων, όπως νέων οχημάτων και συντήρησης των παλαιών, σύγχρονος ατομικός εξοπλισμός, ώστε να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για την αντιμετώπιση του σύγχρονου εγκλήματος.
Στη συνέχεια, κατά την επίσκεψη στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Πύραρχο κ. Μπουντουράκη Δημοσθένη, μας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κλιμακοφόρο όχημα και σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολυόροφο κτήριο δεν υπάρχει δυνατότητα κατάσβεσης και διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το καλοκαίρι στο Πολεμικό Μουσείο Χανίων στην οποία ήταν καθοριστική η συμμετοχή κλιμακοφόρου οχήματος το οποίο ζητήθηκε από το Ρέθυμνο και ανέδειξε την ανάγκη ύπαρξης αντίστοιχου οχήματος και στα Χανιά για να μην θρηνήσουμε θύματα.
Άλλες ανάγκες που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική υπηρεσία είναι η έλλειψη ατομικού εξοπλισμού και ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου ο οποίος δεν συμβάλλει στις σύγχρονες ανάγκες. Για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του νομού είναι απαραίτητη η δημιουργία παραρτήματος της ΕΜΑΚ για την κάλυψη των διασώσεων που έχουν αυξητική τάση λόγω των επισκεπτών του καλοκαιριού, όπως και η δημιουργία λιμενικού πυροσβεστικού σταθμού εξοπλισμένο με πλωτά πυροσβεστικά μέσα.
Τα μέλη και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χανιών  Μαρκουλάκης Γιώργος συνεχάρησαν  και τους δύο προϊσταμένους για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και προσφοράς στον τόπο μας, τονίζοντας ότι προτεραιότητα της Νέας Δημοκρατίας είναι η κάλυψη των αναγκών των σωμάτων ασφαλείας και εκσυγχρονισμός των υπαρχόντων δομών για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση του έργου τους.
Από το Blogger.